FacebookTwitterLinkedIn

Organizată sub licența TED, conferința aduce în fața publicului din România 20 de speakeri și performeri români și internaționali, venind din țări precum Marea Britanie, Norvegia, Bulgaria sau România, reprezentativi în domenii precum Economie, Sporturi extreme, IT&C, Artă digitală, Drept, Jurnalism, Arhitectură sau Implicare Socială.

Printre speakerii TEDx Bucharest 2013 se numără:

Paul Radu, unul dintre cei mai premiați jurnaliști români de investigație, Knight International Fellow și fondator al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație. A condus departamentul de investigație al Evenimentului Zilei și a colaborat cu BBC News Night, ABC News 20/20, NBC și CBS. Acum dezvoltă un proiect special de investigație, la nivel internațional.

George Popescu, co-fondator al start-up-ului Boston Technologies, unul din cele mai promițătoare 500 start-up-uri din SUA conform revistei Inc.

Yana Buhrer Tavanier, TED Fellow și activistă pentru drepturile omului. Câștigătoare a multiple premii și distincții, este de asemenea un jurnalist care depune eforturi considerabile pentru a demasca tratamentul inuman acordat copiilor și adulților cu dizabilități intelectuale și de sănătate mintală din zona Balcanilor.

Karina Hollekim, schioare recunoscută și temerară în sporturi extreme precum BASE jumping si skydiving, posesoarea unei povești de viață incredibile.

Simina Tănăsescu, specialist român recunoscut la nivelul U.E. în drept constituțional.

Dragoș Dubina, student la psihologie devenit instructor de sporturi montane și ghid naţional de turism, dar și explorator ale unor tinuturi îndepărtate… dar și alte persoane cu adevărat speciale.

Fiecare dintre speakerii prezenți la eveniment va ține un discurs de maximum 18 minute, majoritatea acestor discursuri fiind în limba engleză. Toate prezentările din cadrul evenimentului vor fi preluate ulterior și disponibile pe platforma video a evenimentelor TEDx.