FacebookTwitterLinkedIn

Juriul, care i-a acordat premiul în valoare de 125.000 de euro la Techsylvania Startup Avalanche 2019, a fost condus de fondul clujean de investiții în startup-uri Risky Business, alături de Voicu Oprean (fondator și CEO AROBS), Philipp Kandal (antreprenor în serie, angel investor), compania Connatix și platforma de investiții RocaX.

Tranzacțiile de investiție și exit au avut drept rezultat o rată internă de rentabilitate anuală de peste 35%, ceea ce depășește obiectivul de referință al fondurilor de venture capital de top din lume, în cazul unor tranzacții similare.

Suntem foarte încântați să vedem că programul Avalanche nu doar aduce în prim-plan startup-uri excelente, ci și gestionează întregul ciclu de investiții până la exit cu succes și profitabilitate”, a declarat Voicu Oprean.

Startup-ul italian PatchAI folosește inteligența artificială și o abordare centrată pe pacient pentru a descentraliza și a îmbunătăți experiența și rezultatele studiilor clinice. Valorificându-și succesul la Startup Avalanche 2019, PatchAI a accelerat dezvoltarea companiei, ce a continuat să crească pe piață, și-a extins sfera produselor către practica clinică, a atras drept clienți companii farmaceutice de vârf la nivel global, precum Roche și AstraZeneca și a obținut finanțări suplimentare de 2 milioane de euro, toate acestea culminând în cele din urmă cu acest exit.

 

Următoarea ediție Startup Avalanche va avea loc în cadrul evenimentului Techsylvania 2022 și are ca scop diversificarea și creșterea grupului de investitori. „De la înființare, Avalanche s-a remarcat drept un catalizator puternic pentru startup-uri, oferind oportunități extrem de valoroase celor care se califică în program. Prin acest exit de succes și lista impresionantă de câștigători și finaliști din anii precedenți, programul și-a demonstrat profitabilitatea pentru investitorii participanți. Așteptăm cu nerăbdare să creștem grupul de investitori ce iau parte la Avalanche și să-l ducem la următorul nivel”, declară Jennifer Austin, cofondator Risky Business.

 

Risky Business este primul fond de investiții în startup-uri de tip „early stage” din România, fondat la Cluj, în 2017, de către 36 de antreprenori români din țară și străinătate.