FacebookTwitterLinkedIn

Noutățile oferite de Apollo111 constau în formatul pe care îl propune, în care fiecare producție are la dispoziție doar șase săptămâni de joc și faptul că fiecare an/stagiune va avea un curator diferit. Artistul desemnat pentru acest rol va fi invitat să propună o temă pentru anul respectiv, urmând ca piesele jucate în acea perioadă să fie în concordanță cu subiectul ales.

Bogdan Dumitrache (foto dreapta), actor și co-fondator Apollo111, a declarat: „Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piața de teatru privată.  Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorită numărului mare de producții independente. Venim astfel în întâmpinarea publicului cu un spațiu performant și spectacole ce vor purta marca Apollo111. Spațiul nostru va fi mai mult decât un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, în care arta se manifestă în toate formele ei”.

Realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, obiectivul proiectului este de a pune la dispoziția publicului un mediu propice dedicat producțiilor teatrale independente și artiștilor contemporani.

Cătălin Rusu (foto stânga), co-fondator Apollo111, a spus: „Teatrul are darul de a săpa adânc în ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne face să devenim mai empatici în societate. Pentru a fi în ritm cu lumea care se tot explorează pe sine, la Apollo111 încercăm să facem un teatru ancorat în trecutul recent, care să disece teme vii ale societății românești. Lumea se schimbă de la o stagiune la alta, iar direcția artistică a Apollo111 predă ștafeta, an de an, unui om cu o altă viziune. Dincolo de scenă, subsolul clădirii Universul speră să găzduiască nu doar artiști, ci și oameni normali cu nerv artistic”.

Primul an va fi curat de către actorul Bogdan Dumitrache, iar tema de debut pune accentul pe o abordare interdisciplinară între teatru și film. Primele trei piese jucate vor fi:

– „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude;

– „Sieranevada”, în regia lui Cătălin Mitulescu;

– „După ploaie”, în regia lui Alex Maftei;

Piesa „Ali: Frica mănâncă sufletul” va fi pusă în scenă pentru prima dată în data de 10 noiembrie a.c.

Al doilea an va fi curat de către regizorul Radu Afrim.