Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Taxele și impozitele pentru case și terenuri, dar și amenzile- majorate cu 16 % în Capitală

Istoric
Impozitele și taxele pentru case și terenuri, dar și amenzile vor fi majorate cu 16 % în București, potrivit unei hotărîri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi patru abţineri. Voturile "împotrivă" şi abţinerile s-au înregistrat în rândul consilierilor PDL şi PPDD.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei a spus că impozitul pe maşini nu va creşte, deoarece acesta "a crescut în 2010 şi 2011". Oficialul a declarat  la începutul şedinţei CGMB, că "nu s-a sucit", fiind, în continuare, împotriva măsurii de a majora taxele, dar a subliniat că municipalitatea nu poate să decidă cu privire la indexarea taxelor cu rata inflaţiei.

Primarul general a explicat că, potrivit modificărilor aduse Codului fiscal prin ordonanţa Guvernului nr. 1/2013, este obligat să aducă în atenţia Consiliului proiectul de hotărâre pentru stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor în Capitală începând cu anul în curs. "Ordonanţa guvernamentală nu ne permite să decidem noi dacă vrem majorarea taxelor sau nu, ci obligă cel puţin la indexarea taxelor cu rata inflaţiei toate primăriile care înregistrează arierate", a mai precizat Oprescu. Trei din cele şase sectoare ale Capitalei au arierate, ceea ce a dus la aplicarea legii.

Taxele locale stabilite prin hotărâri ale CGMB, precum cele pentru pentru parcările de reşedinţă, concesionarea locurilor de înhumare în cimitire sau cele pentru accesul vehiculelor grele în municipiul Bucureşti nu vor fi majorate.

În urmă cu doar trei săptămâni, autoritățile luau în calcul o altă varintă, total opusă

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii