Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Taxe auto 2019: Guvernul ar putea adopta astăzi un nou proiect de hotărâre pentru restituirea taxei

Guvernul ar putea adopta un proiect de hotărâre pentru alimentarea Fondului de mediu privind restituirea taxei auto.
restituire-taxa-auto

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că Guvernul va aloca în această săptămână o nouă sumă pentru restituirea taxei auto.

ANAF a restituit în perioada 3 – 5 iunie 2019, la nivel naţional, suma de 700 milioane de lei către 420.000 de contribuabili, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceştia în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017.

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului se află mai multe proiecte privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a mai multor obiective de investiţii:„Proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti – Faza I: Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti”, lucrare de utilitate publică de interes naţional, potrivit Mediafax.

Proiect de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Fluidizare trafic pe DN 1 km 8+100-km 17+100 şi Centura rutieră în zona de nord a municipiului Bucureşti-Obiect 7-Completarea Centurii rutiere a municipiului Bucureşti prin construcţia sectorului cuprins între DN 7 şi DN 1 A”.

Taxe auto 2019: Guvernul ar putea adopta astăzi un proiect de hotărâre pentru restituirea taxei

Celelalte memorandumuri de pe ordinea de zi sunt:

„1. Memorandum cu tema: Problematica regimului TVA aplicabil operaţiunilor de leasing financiar, în contextul prevederilor Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al TVA (Directiva TVA), astfel cum acestea au fost interpretate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în cauza C – 164/15 Mercedes-Benz

2. Memorandum cu tema: Încadrarea măsurii “Schemă de ajutor de stat privind promovarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”, sub formă de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu, în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român, în limita fondurilor prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii

3. Memorandum cu tema: Semnarea de către România a Acordului privind protecţia investiţiilor între Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de o parte, şi Republica Socialistă Vietnam, pe de altă parte (în continuare “API UE-Vietnam”)

4. MEMORANDUM cu tema: Dizolvarea Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale “Radionav” – S.A. Constanţa”, potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul Guvernului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii