Cautare




, Contributor

Rețete |
|

Tartă cu  brânză  și  caise

Cu legumele și fructele verii ies reţete savuroase, pline de vitamine! Dacă mai adaugi și o bucată de carne sau pește, succesul este garantat. Astăzi, tarta cu branza si caise!
 aboneaza-te
shutterstock_1558340072

Ingrediente

PENTRU ALUAT
125 g făină
50 g zahăr pudră
75 g unt
1 ou
1 praf de sare

PENTRU UMPLUTURĂ
500 g brânză de vaci
3 ouă
120 g zahăr pudră
250 g smântână
10-12 caise proaspete
1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina într-un castron, adaugi zahărul pudră, sarea, untul rece tăiat cuburi și amesteci cu degetele până obţii un aluat nisipos. Pui oul și frămânţi un aluat neted, pe care îl învelești în folie de plastic și-l pui la frigider pentru 30 de minute.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă și îmbraci cu el o formă de tartă unsă în prealabil cu puţin unt. Apeși bine cu mâna, tai marginile și înţepi aluatul cu furculiţa din loc în loc.

Amesteci brânza de vaci cu ouăle bătute, zahărul pudră, esenţa de vanilie și smântâna. Umpli blatul cu cremă și așezi deasupra jumătăţi de caise. Introduci tarta în cuptor, la 180°C, până se rumenește ușor deasupra, circa 45 de minute. O lași să se răcească foarte bine în formă, după care o tai și o servești.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii