FacebookTwitterLinkedIn

Peste 240.000 de români au trecut pragul virtual al LibFest – târg de carte și experiențe culturale, organizat de Libris.ro în perioada 25-28 martie. Aceștia au achiziționat peste 60.000 de volume, cu o medie de 5,5 cărți pe comandă. Valoarea medie a achizițiilor a fost 150 de lei, în creștere cu 30% față de o zi obișnuită, a anunțat compania.

Din topul celor mai vânduți 5 autori fac parte trei scriitori români: Ioana Chicet-Macoveiciuc, Petronela Rotar și Dumitru Constantin Dulcan.

De asemenea, au fost organizate 130 de lansări și evenimente culturale care s-au desfășurat online. Cele mai urmărite au fost cele ale autorilor Radu Paraschivescu, Maia Morgenstern, Ana Blandiana, Ioana Chichet-Macoveiciuc, Mircea Cărtărescu, respectiv Timothy Caulifield, Irvin Yalom și Eric Emmanuel Schmitt.

“Ne-am bucurat să vedem un interes atât de mare pentru maratonul de lansări și dialoguri din cadrul LibFest. Este un semn că românilor le e dor de târgurile de carte, unde experiența culturală era definită tocmai de această interacțiune cu autorii. De asemenea, titlurile noi pregătite și numărul mare de cărți cu autograf dedicate achizițiilor din cadrul acestui eveniment au adus pe site un număr mare de vizitatori”, a declarat Laura Țeposu, CEO Libris.ro. 

Cei mai mulți clienți au cumpărat volume de beletristică (28%), topul categoriilor fiind completat de cărțile pentru copii (15%) și dezvoltare personală (15%).

Cea mai aglomerată zi din cadrul târgului a fost duminică, perioadă în care media comenzii a fost de 150 de lei, mai mare cu 30% față de o zi obișnuită, fiind asemănătoare cu Black Friday sau perioada de Crăciun. Cele mai multe comenzi au fost făcute din București, Cluj Napoca și Timișoara. 

 Fondată în 2009, librăria online Libris.ro este o afacere 100% românească.