Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Târgul tiMOn: Care sunt perspectivele pieței imobiliare

Târgul imobiliar tiMOn prezintă cele mai optimiste păreri și oferte ale dezvoltatorilor. 
imobiliar

Într-o economie cu accente ascendente, piața imobiliarelor urmează același traseu, după mulți ani de limitări ale condițiilor fiscale. Asta spune, cu alte cuvinte, Shimon Galon, CEO Real-Sol: „Se simte că anii grei sunt în spatele nostru. Piața a luat o altă direcție”. Dezvoltatorii se arată optimiști pentru 2015. După calculele lor, imobiliarele vor începe să se caute mai mult, ca înainte de criză. „Oamenii așteaptă să cumpere de 5-6 ani. Prețurile, care dau puterea de cumpărare, au scăzut. Acum putem avea apartamente mai mari, mai spațioase, vândute la un preț mai bun”, adaugă Galon.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PIAȚA IMOBILIARĂ 

Optimlismul dezvoltatorilor de la tiMOn este susținut și de datele companiei de consultanță Real Time, a cărui managing partner, Cristina Roșca, spune că noutatea din acest an este dată de creșterea segmentelor upper middle și lux, față de până acum, când  majoritatea clienților erau din nișa middle/low. Totuși, marea masă a clienților vin din această din urmă categorie, iar dezvoltatorii se orientează în jurul acestora, promițând prețuri accesibile.

Într-o suprafață expozițională de 2.900 de metri pătrați, târgul imobiliar tiMOn oferă celor 140 de expozanți  posibilitatea de a-și prezenta ofertele și a concura pentru alegerea finală a clienților. Criteriul de bază în această întrecere este, bineînțeles, prețul raportat la numărul de camere și zona locuinței. „Avem o ofertă cu 15% mai mică, din perspectiva prețului, decât cea a pieței pentru toate categoriile de public și pe toate zonele din București. Practic, vorbim de un Black Friday imobiliar”, spune directorul tiMOn, Vlad Vlăsceanu. Cât despre accesibilitatea prețurilor, potrivit datelor companiei de consultanță Real Time, proiectele rezidențiale din cadrul tiMOn au un preț mediu de 1.050 de euro/metru pătrat, cu 15% sub prețul pieței. În cifre, tiMOn înseamnă peste 20.000 de apartamente și vile amplasate în București și în țară, cu o valoare totală de peste un miliard de euro. Cea mai ieftină locuință este o casă socială în containere maritime, ce poate fi cumpărată cu 9.000 de euro, iar cea mai scumpă – un apartament terasat, la prețul de 468.500 de euro (fără TVA).

PE ACEEAȘI TEMĂ

Cu toate acestea, vizitatorii târgului susțin că prețurile sunt, încă, peste așteptările lor. „89.000 de euro pentru două camere este deja exorbitant. Căutăm ceva în jurul sumei de 60.000 de euro”, spune o tânără ce analizează ofertele împreună cu soțul său. „Nimic spectaculos, la fel ca prețul pieței”, spune o altă tânără, ce caută, la fel, un apartament cu două camere la preț accesibil. „Mi se pare  destul de slabă oferta. De asemenea, pe ici, pe colo erau afișate prețurile fără TVA, adică puțină politică de marketing și cam atât. Mă orientez în jurul a 35.000 – 40.000 de euro pentru un apartament de două camere”, adaugă ea.

Pentru cei interesați de domeniul imobiliar, tiMOn se va desfășura în perioada 22-25 octombrie, în pavilionul expozițional din Piața Constituției, între 10:00 și 20:00.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii