FacebookTwitterLinkedIn

„În aceste vremuri fără precedent industria audiovizualului, filmului și divertismentului se află sub o presiune semnificativă, fiind constrânse să se reinventeze. Ne-am gândit mult la avantajele și dezavantajele organizării unui SATIS ca expoziție fizică sau a unui SATIS online. Anxietatea este crescută printre expozanți, așa că este posibil ca SATIS 2020 să nu fie vizitat de mulți participanți, de aceea am început să căutăm o alternativă”, a declarat Stephan Faudeux, directorul târgului. „După cum a spus regizorul de film Claude Lelouch când a fost distins cu un premiu onorific SATIS anul trecut, „Constrângerile fac apel la imaginație!”.

„De la înființare, în urmă cu 39 de ani, evenimentul s-a bazat pe întâlnirei, schimbul de informații, prezentări și demonstrații, ingrediente pe care le găsim în fiecare zi pe canalele TV tradiționale, astfel încât ideea a apărut: de ce să nu luăm în considerare o televiziune tematică în care programul reflectă varietatea problemelor noastre, profitând în același timp de tehnologiile pe care expozanții le oferă?”, a explicat directorul SATIS.

“Ideea a fost întâmpinată pozitiv, mai ales că odată cu convergența video și IT, comunitatea are produse și servicii excelente de prezentat. Inclusiv pentru a demonstra posibilitatea unor noi utilizări. Așa s-a născut proiectul SATIS TV”.

Potrivit organizatorilor, SATIS TV va oferi în timp real o grilă de programe în mai multe formate, puse sub semnul schimburilor de informație și al diversității de conținut. Instrumentele de rețea disponibile prin intermediul site-ului web și al aplicației mobile IOS și Android vor promova întâlnirile dintre participanți (matchmaking, chat live și întâlniri de tip videoconferință).

Pe parcursul celor patru zile de difuzare, SATIS TV va dezvolta o imagine de ansamblu cuprinzătoare asupra tendințelor din industria audiovizuală, distribuției, cinematografiei, comunicării și integrării cu programe live, reportaje la fața locului, interviuri în jurul unor subiecte tehnice și creative (cinema, documentare, animație) și ateliere (prezentări de produse).

Programul TV va avea avantajul de a fi disponibil la cerere pe tot parcursul anului, deoarece conținutul va fi apoi disponibil în Video On Demand, ce au ca public țintă comunitatea internațională francofonă.

Grila de programe dezvoltată pe parcursul celor 4 zile include majoritatea discuțiilor planificate în Agora, dar și alte formate: aproximativ treizeci de conferințe, mese rotunde, cursuri magistrale etc., dezbateri, Happy Hour (un regizor, producător, tehnician, cercetător vine să vorbească despre un proiect, un program, un film, o noutate din unghiul „Cum servește inovația creației?), Laboratorul, În culise, Premiile SATIS, Festivalul de film 360 (dedicat formatelor VR/360, augmented reality etc.) și Formate scurte.

Unele programe live vor fi difuzate pe rețelele de socializare, dar vizionarea tuturor programelor SATIS TV necesită înregistrarea participanților.

SATIS este deținut de o companie înființată în anul 2014 și denumită Génération Numérique, o agenție de tip „360” care oferă servicii de informații profesioniștilor din industria cinematografică, de televiziune și a noilor media. Compania publică două reviste business to business: „Mediakwest” și „Sonovision”. Pentru a consolida ecosistemul informațional, Génération Numérique a achiziționat SATIS și a fuzionat târgul cu Screen4ALL, Forumul pentru tehnologii inovatoare pentru film, televiziune și noile media.

SATIS este organizat cu sprijinul cartierului Seine-Saint-Denis, din zona Plaine Commune din Franța, Centrul Național al Cinematografiei din Franța și Pole Media Grand Paris.