Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Țara în care premierul este lider în 17 ministere și procuror general

Noul prim-ministru al Insulelor Cook, care a venit la putere în această lună, şi-a alocat 17 portofolii în guvernul ţării.  
 aboneaza-te
incredere_guvern

În afară de funcţia de premier, Mark Brown este ministrul afacerilor externe, al imigraţiei, al finanţelor, al energiei şi al energiei regenerabile, al poliţiei şi al telecomunicaţiilor. Printre altele, el mai deţine funcţii de conducere în sectoare precum resursele marine, mineralele de pe fundul mării şi resursele naturale, pensiile şi insulele îndepărtate ale ţării. Brown este, de asemenea, procurorul general al ţării, scrie digi24.

Liderul opoziţiei, Tina Browne, a declarat pentru Cook Island News că alocările tuturor acestor portofolii sunt un semn că premierul nu are încredere în miniştrii cabinetului său.

Noul prim-ministru spune că este «încântat de potenţialul cabinetului său» şi apoi îşi oferă un uimitor set de 17 portofolii, ceea ce constituie un semnal uriaş referitor la încrederea pe care o are în potenţialul colegilor săi de cabinet”, a spus Browne.

Insulele Cook sunt o ţară insulară situată în Pacificul de Sud, care din punct de vedere politic este o republică parlamentară, parte a Regatului Noii Zeelande. Insulele Cook au autonomie deplină în toate afacerile interne, iar sectorul apărare şi cel al afacerilor externe sunt controlate de Noua Zeelandă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii