FacebookTwitterLinkedIn

În sezonul 7, oamenii și utilajele se confruntă într-o exploatare forestieră de amploare. Din Nord-Vestul Pacificului și până-n Sud, fiecare echipă are un singur țel: aurul verde în valoare de milioane de dolari. Pericolul îi pândește permanent pe acești temerari care riscă totul, zi de zi, pentru cherestea.

În Washington, campionul Rygaard Logging (foto) s-a întors pregătit să își apere titlul, însă păstrarea poziției nu va fi ușoară. Tatăl lui Gabe s-a retras în cadrul sezonului anterior, ceea ce înseamnă că în acest sezon Gabe începe treaba cu o echipă de țapinari formată de la zero. După ce debutul se dovedește a fi dificil, Gabe este obligat să îl aducă pe fratele său mai mare Jason. Când lucrurile merg bine, cei doi sunt o forță de neoprit, dar când apar problemele, cei doi se infierbântă atât de tare încât aproape se bagă în spital. Pentru a pune paie pe situația deja explozibilă, nou venitul din acest an, Oakes Logging, intenționează să-l detroneze pe campionul din ultimii doi ani, echipa sa invadând-i literalmente locul de muncă. Astfel, o dispută sângeroasă ia naștere.

History - țapinarii

În Alaska, după întreruperea activității de anul trecut, Papac Alaska este pregătit să își învingă rivalii și să își recâștige poziția fruntașă în clasament. Pentru a reveni în joc, Mike Papac acceptă una dintre cele mai periculoase sarcini din istoria companiei; o sarcină care deja a scos din joc două megautilaje de exploatare forestieră și care este considerată de mulți ca fiind de ne-realizat.

În sud, Shelby Stanga primește o comandă care l-ar putea transforma în milionar, dar când asistenta sa, Belinda, este accidentată, Shelby aproape că este depășit de situație. Pe cealaltă parte a râului, nou veniții Ron Jones și fratele său geamăn Don Ax-Cut Timber vor să profite de slăbiciunile lui Shelby și să-și facă un nume în jocul periculos din mlaștina de exploatare forestieră Cypress.

În Florida, echipa Dreadknots pierd e teren în bătălia cu echipa Chapman, care este mai bine echipată și cu mai multă experiență. Câștigătorul luptei va controla exploatarea forestieră din toată jumătatea nordică a Floridei.

Serialul „Oamenii cu topoare” spune povestea celor care își riscă viața pentru a asigura Americii cheresteaua atât de necesară – și în acest nou sezon, șapte echipe se confruntă în cel mai dur sezon din viața lor. Țapinarii sunt pregătiți să riște totul și să facă imposibilul, pentru a câștiga și pentru a-și spune povestea mai departe.

Televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.