Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Tánczos Barna, ministrul Mediului: „Nu ne putem îmbăta cu apă rece, spunând că stăm bine la Eurostat şi, în acelaşi timp, să avem o ţară plină de deşeuri de plastic”

România a fost trimisă din nou în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu a închis 42 de depozite de deșeuri neconforme, lucru pe care s-a angajat să-l facă încă de acum 12 ani, informează Radio România Actualități.
Tanczos-Barna

Este nevoie de eforturi susținute și pentru colectarea deșeurilor, în special cele din plastic, pentru că, deși România stă bine în raportările către instituțiile europene, în realitate peste tot întâlnim ambalaje și resturi de plastic care ar trebui selectate și reciclate – a declarat Tánczos Barna, ministrul interimar al Mediului.

Tánczos Barna: „Obiectivele noastre trebuie să fie mult, mult mai mari, rețeaua de colectare trebuie să fie mult îmbunătăţită și nu ne putem îmbăta cu apă rece, spunând că stăm bine la Eurostat şi, în acelaşi timp, să avem o ţară plină de deşeuri de plastic. S-a mai făcut un pas împotriva României în privinţa condamnării României la Curtea de Justiție Europeană din cauza faptului că nu am închis mai multe depozite de deșeuri periculoase sau nepericuloase. Unele dintre ele sunt în ograda unităților administrativ teritoriale, altele sunt la foste companii de stat, majoritatea în faliment.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii