Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Tânărul român care a câștigat 1 milion de dolari din jocurile pe calculator

Tot mai mulți tineri sunt pasionați de jocurile pe calculator, iar unii dintre aceștia au transformat această joacă într-un adevărat job. Se spune că prea mult timp petrecut în fața calculatorului crește nivelul stresului, iar copiii și adolescenții ajung deseori să se izoleze și să devină violenți, spun specialiștii.

Amir este un tânăr în vârstă de 24 de ani și este cel mai bun din România la Defence of the Ancients, jocul cunoscut sub numele de DOTA. Băiatul a început să se joace pe calculator de mic, iar la 21 de ani a devenit primul român care a câștigat un milion de dolari la cel mai mare turneu din lume, în Statele Unite.

Când am văzut că am ajuns în finală, ameţisem, mă luase transpiraţia, tremuram tot. Este o profesie în toată regula, dacă ajungi la nivel de top. Necesita foarte  multă atenţie, foarte multă dedicaţie, nu e aşa uşor cum crede lumea, că stai şi te joci”, spune Amir, potrivit Stirileprotv.ro.

 

În România, sunt puţini investitori în jocurile pe calculator, care nu sunt recunoscute drept sport electronic pentru simplul motiv că nu implică şi activitate fizică.

Astfel, puţini ajung să performeze la nivel mondial. În străinătate fenomenul este la un alt nivel, iar câştigurile pot ajunge la milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii