FacebookTwitterLinkedIn

După 17 ani petrecuţi în Japonia şi o perioadă de căutare a celor mai buni furnizori, mici ateliere şi firme de familie care îşi păstrează şi îşi transmit meşteşugul de multe generaţii, Ştefan Liiceanu a reuşit să transforme ideea Takumi într-un spaţiu specific nipon.

Aici sunt obiecte din renumitele ceremonii ale ceaiului care i-au fascinat pe vizitatorii Japoniei, ceainicele din ceramică, metal sau lemn, seturile de căni, dar şi alte ustensile utile pentru preparat şi servit masa, cum sunt celebrele cuţite de bucătărie din oţel japonez, nelipsite din restaurantele specializate, oalele de ceramică, bolurile de diverse dimensiuni, tăvile de lemn, farfuriile sau sticlele din ceramică decorată.

De asemenea, la Takumi, se pot găsi unele dintre cele mai admirate şi rafinate obiecte specifice artei japoneze, kimonourile, nu numai pentru adulţi, dar şi pentru copii. Evantaiele din mătase pictată, pisicile cu noroc sau păpuşile de lemn Kokeshi sunt mici suveniruri care pot completa atmosfera unei case.

Obiectele lucrate manual sunt însoţite de scurte poveşti despre regiunea din care provin, tehnicile de prelucrare sau despre materialele folosite, precum şi de instrucţiuni detaliate.

Ştefan Liiceanu a declarat: „Magazinul Takumi este forma pe care a luat-o dorinţa de a aduce în ţara noastră produsele uneia dintre cele mai rafinate civilizaţii ale lumii. Ele s-au născut din continuitatea efortului în orizontul perfecţiunii. O continuitate de secole. Toate obiectele din magazinul Takumi poartă pecetea acestei năzuinţe. De aceea, odată intrate în casa noastră, ele ne înnobilează viaţa şi ne dau sentimentul plăcut (şi un pic orgolios) că participăm la o civilizaţie înaltă”.

VEZI PROFILUL TELESPECTATORILOR LA CANALUL TVR2!