Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Evenimente |
|

Taiwan: Cea mai gravă secetă din ultimii 56 de ani

Din cauza secetei, celebrul lac Sun Moon este puternic afectat. Pe anumite porțiuni a început să crească iarbă, în timp ce multe nave care plimbau turiștii sunt ancorate la capetele pontoanelor, unde mai există apă.
Nantou,,Taiwan,-,March,12th,,2021:,Drought,Affected,Landscape,Of

Specialiștii susțin că, deși Taiwan-ul s-a mai confruntat cu secete, cea actuală, care durează de 18 luni, amenință chiar și producția de semiconductoare, un sector major al economiei locale, informează The Guardian.

 „Taifunuri mai puține și mai puternice, primăveri mai secetoase, mai puține zile ploioase și o creștere a intensității precipitațiilor în viitorul mai cald, pe lângă creșterea temperaturilor și valuri de căldură ca peste tot în lume. Asta înseamnă un risc mai crescut de secetă și dezastre naturale, precum inundații sau alunecări de teren”, a explicat dr. Huang-Hsiung Hsu, de la centrul pentru schimbări climatice Academica Sinica.

Potrivit acestuia, anumite rezervoare de apă din centrul și sudul insulei sunt aproape goale, la cel mult 5% din capacitate, iar săptămâna trecută au fost raportate cazuri de pești morți, un fenomen întâlnit numai în secetele din Australia.

Insula se bazează pe taifunurile de sezon pentru a umple rezervoarele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii