FacebookTwitterLinkedIn

Investiția în această primă fază, programată să fie finalizată până la sfârșitul verii viitoare, are o valoare de 7,3 milioane de euro, o sumă importantă de bani fiind obținută de la bănci internaționale, ”în baza bunei reputații a companiei Tagor, dar și a solidității financiare a partenerului din România, Patrol Capital, un fond de investiții britanic în domeniul imobiliar, cu active de peste 5 miliarde de dolari”, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului. Valoarea totală a proiectului din Arad va ajunge, la finalizarea lui, la peste 108 milioane de euro.

„Venim cu un nou concept către locuitorii Aradului(…). Ținta noastră este clasa de mijloc, oameni muncitori cu respect pentru bani și care mizează pe calitatea construcției”, a declarat Ofer Lieberson, proprietarul Tagor.

Șantierul este amplasat în zona centrală a orașului Arad, unde Tagor și Patrol Capital dețin peste 70.000 de metri pătrați de teren, planurile cuprinzând construcția a 1.232 de apartamente și un centru comercial cu o suprafață totală de 5.400 de metri pătrați. Prima fază a proiectului include un bloc de locuințe cu 107 apartamente și aproximativ 1.228 de metri pătrați de spații comerciale. 

Tagor este dezvoltatorul complexului rezidențial Adora Urban Village, primul dintr-o serie de proiecte de locuințe care vor aduce în România investiții de până la 250 de milioane de euro, la finalizare, potrivit reprezentanților dezvoltatorului. Compania este deținută și condusă de Ofer Lieberson, care şi-a inceput activitatea în România în 2004. Tagor este partenerul operațional în România al Patron Capital, un fond de investiții britanic în domeniul imobiliar, cu active de peste 5 miliarde de dolari.

În afară de Adora Urban Village, localizat în zona de sud-vest a Bucureștiului, Tagor va mai construi, pe viitor, și în oașe precum Timișoara, Oradea, Arad, dar și în alte zone din București.

După ce a finalizat anul acesta primele două blocuri cu 75 de apartamente din proiectul Adora Urban Village din Bragadiru, anul viitor se va trece la construcţia celei de-a doua faze, care cuprinde tot două blocuri. În total, proiectul  va cuprinde în total 12 blocuri cu 548 de locuinţe, iar investiţia totală se ridică la 34,4 milioane de euro.