Cautare

Eticheta: GDPR

Știre publicată acum 4 luni

ANIS și asociația techUK fac apel la continuarea schimbului liber de date, post Brexit

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii și Asociația companiilor de IT din Regatul Unit al Marii Britanii au semnat recent o scrisoare comună care solicită continuarea schimbului liber de date dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și după data de 31 decembrie 2020.

Victoria Lupașcu, Contributor

Știre publicată pe 09/10/2019

A doua amendă aplicată băncilor pentru încălcarea GDPR: Raiffeisen Bank a fost sancționată cu 150.000 de euro

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a sancționat Raiffeisen Bank cu 150.000 de euro, după ce doi angajați ai băncii au utilizat date transmise de către personalul Vreau Credit prin intermediul aplicaţiei WhatsApp la simulări de prescoring, anunță instituția.

Marian Avram Marian Avram, Forbes Staff

Știre publicată pe 08/07/2019

O nouă amendă pentru încălcarea GDPR: Sancţiune de 15.000 de euro pentru operatorul World Trade Center din Bucureşti

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat o nouă amendă pentru încălcarea GDPR, operatorul World Trade Center din București fiind sancționat cu 15.000 de euro.

Marian Avram Marian Avram, Forbes Staff

Știre publicată pe 08/07/2019

Studiu Deloitte: Cele mai multe amenzi legate de aplicarea GDPR au fost aplicate la companiile care prelucrează volume mari de date personale

Potrivit unui studiu efectuat de rețeaua Deloitte Legal în România, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia și Slovacia, cele mai multe investigații și amenzi legate de încălcările prevederilor GDPR a fost raportat la companiile din industriile reglementate, care au contact direct cu clienții și care prelucrează volume mari de date cu caracter personal.

Forbes România Forbes România, Staff

Știre publicată pe 04/07/2019

Prima amendă din România pentru încălcarea GDPR: O bancă a fost sancționată cu 130.000 de euro

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat prima sancțiune de la intrarea în vigoare a normelor privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), o bancă fiind amendată cu 130.000 de euro.

Marian Avram Marian Avram, Forbes Staff

Știre publicată pe 01/04/2019

Clarificări privind Directiva Drepturilor de Autor și ce beneficii poate aduce fotografiei și jurnalismului

Parlamentul Uniunii Europene a votat covârșitor în 26 martie 2019, după o lungă dezbatere, în favoarea Directivei privind drepturile de autor .

Șerban Enache Șerban Enache, Contributor

Știre publicată pe 18/02/2019

Aspecte de GDPR în structura tranzacției la achiziționarea unei societăți Asset deal și share deal

Autori: Raluca Puscaș (foto), Counsel Peli Filip Diana Gavra, Associate Peli Filip

Forbes România Forbes România, Staff

Știre publicată pe 14/02/2019

BRAT lansează în dezbatere publică prima versiune a Codului de conduită privind prelucrarea datelor cu caracter personal în domeniul marketingului și publicității online

Prima versiune a Codului de conduită privind prelucrarea datelor cu caracter personal în domeniul marketingului și publicității online este disponibilă pentru analiză pe site-ul asociației www.brat.ro, în secțiunea dedicată protecției datelor cu caracter personal.

Forbes România Forbes România, Staff

Știre publicată pe 28/01/2019

ContentSpeed: Retailerii au implementat o variantă GDPR ”mioritică”, iar amenda Google este un semnal de alarmă

Introducerea legislației GDPR a avut un impact serios asupra modului în care retailerii online își pot derula afacerile, iar 2019 ar putea aduce probleme pentru cei care nu au implementat măsurile în mod corespunzător, potrivit ContentSpeed, prima agenție de e-commerce din România care oferă soluții dedicate magazinelor online.

Bianca Dorobanțu, Forbes Staff