FacebookTwitterLinkedIn

“Suntem fericiți și mândri că oţelul nostru va fi integrat într-un proiect european. Acest lucru demonstrează nu numai că oțelul nostru este un material al vieții, ci și că tabla groasă produsă la Galați poate fi utilizată în orice proiect major de infrastructură, inclusiv în cele lansate în România “, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Proiectat de un consorțiu format din casele de arhitectură COBE şi DISSING + WEITLING, podul a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design și este construit de Bladt Industries, un client tradiţional din Danemarca al ArcelorMittal.

Atunci când va fi finalizat, podul pietonal va avea o lungime de 225 de metri, o lățime de 9,5 metri și va lega la înălțime toate peroanele de la stația Køge Nord, deservind astfel peste 8.000 de pietoni zilnic. Construcția – reper prezintă pereți de sticlă pe latura nordică pentru a oferi vederi panoramice de 180° asupra peisajului.

ArcelorMittal are activități în industria oțelului și în cea minieră, fiind prezentă în 60 de țări. Anul trecut, compania a avut o producție de oțel de 90,8 milioane de tone.

În 2016, ArcelorMittal a avut o cifră de afaceri aproape 3,5 mld. lei și pierderi de 271 mil. lei, conform datelor Ministerului de Finanțe.

Foto credit:  Luxigon și TEGMARK