FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea tranzacției rămâne confidențială, însă în acești doi ani de tranziție partenerii au investit aproximativ 1 milion de euro în soluția tehnologică, în extinderea bazei de date de proprietăți și în campanii de marketing.

Grupul Szallas.hu mai deține în regiune alte platforme web de rezervări turistice precum Szallas.hu în Ungaria, Hotel.cz și Spa.cz în Cehia, și Noclegi.pl în Polonia. Obiectivul grupului este de a deveni cea mai mare platformă regională de rezervări hoteliere, axată de nevoile locale ale hotelierilor și turiștilor.

Cifra de afaceri totală a grupului depășește 150 de milioane de euro și implică peste 300 de angajați. PortfoLion Capital Partners (parte a Grupului OTP Bank) a întrat în acționariatul Szallas.hu în 2015 ca acționar principal și a susținut creșterea Grupului prin achiziții și fuziuni.

Totodată, PortfoLion Capital Partners și-a lansat cel mai recent fond la sfârșitul anului 2020, gestionând un total de 220 milioane de euro și 28 de companii din regiunea CEE.

Travelminit.ro este una dintre cele mai mari platforme de rezervări hoteliere dezvoltate în România și a fost fondată în anul 2014 de către Ferenc Rigo și Laszlo Buzogany. Platforma este dedicată exclusiv pieței din România, având aproape 6700 de proprietăți listate, și înregistrând o creștere în vânzări în mediu de 350% în ultimii 4 ani.

„Scopul nostru este să transformăm Travelminit.ro în jucătorul numărul 1 pe piața rezervărilor hoteliere din Romania și să continuăm să oferim românilor posibilitatea să își rezerve cabane, pensiuni sau camere de hotel în fucție de specificul pieței. Prin această fuziune avem acces la experiența extinsă în zona rezervărilor hoteliere online precum și resursele financiare pentru a asigura dezvoltarea platformei. Dacă criza a funcționat ca o frână pentru multe business-uri din turism, noi am folosit-o ca un pivot și un accelerator, și am reușit să ne creștem cota de piață cu minim 50%, și să ne creștem baza de date de proprietăți partenere cu peste 3000 de hoteluri și pensiuni din România”, au declarat co-fondatorii Travelminit.ro, Ferenc Rigo și Laszlo Buzogany.