Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Synevo România a investit 1 milion de euro în primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, în București

Synevo România, companie specializată în diagnostic de laborator, parte a rețelei Medicover, a inaugurat primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, în cadrul Laboratorului Central Synevo de lângă București, investiție care se ridică la 1 milion de euro.
Marius Chitu Synevo

Departamentul va utiliza un sistem de scanare pentru a înregistra imagini de calitate superioară ale probelor biologice specifice, ceea ce va reduce semnificativ timpul de procesare și va oferi acces la toți specialiștii patologi din rețeaua de laboratoare a Diviziei de Diagnostic Medicover.

„Beneficiile digitalizării acestui serviciu sunt semnificative: de la reducerea timpului de procesare a probelor, la facilitarea colaborării dintre medicii din cele opt laboratoare de histopatologie din rețeaua internațională, care pot face schimb de informații și opinii, indiferent în care unitate se află. Histopatologia este un domeniu în care diagnosticul depinde într-o măsură foarte mare de specialistul care analizează probele. În acest context, digitalizarea procesului oferă pacienților acces la o întreagă rețea de medici specializați în diferite patologii, care colaborează în timp real, ceea ce înseamnă creșterea preciziei diagnosticului”, a declarat Mihai Stoicea, șef departament Histopatologie, Synevo România.

Cele opt laboratoare de patologie din rețeaua internațională a Diviziei de Diagnostic Medicover reunesc aproximativ 100 de medici specializați în domeniu.

Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 75 de centre de recoltare a probelor biologice și realizează peste 13 milioane de teste pe an. Synevo România face parte din rețeaua Medicover, înființată în 1995.

 

 

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii