FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul Investors Days, competiție derulată de Techcelerator, Synaptiq închide o rundă de finanțare în valoare totală de 250.000 de euro cu participarea fondului de investiții GapMinder VC prin acceleratorul de business Techcelerator, Cleverage VC și angel investors – antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate.

Startup-ul lucrează la dezvoltarea platformei Mediq, care reduce timpul de analiză a imaginilor medicale în cadrul procedurilor de tratare prin radioterapie a cancerului.

Cu finanțarea primită, Synaptiq va continua activitatea de cercetare și dezvoltare pentru a elabora versiunea finală a produsului Mediq, va aloca resurse studiului clinic necesar pentru a obține acreditarea la nivel european și va investi în demersurile de comercializare a software-ului.

„Le suntem recunoscători investitorilor pentru faptul că ne-au înțeles viziunea și ne susțin călătoria. (…) Am stabilit deja relații solide cu clinici, centre de cercetare, instituții academice și acceleratoare de afaceri, ceea ce ne susține creșterea și dezvoltarea unui produs de înaltă calitate”, a declarat Dragoș Dușe, Cofondator & Director Operațional Synaptiq.io.

La începutul anului 2022, Synaptiq va lansa versiunea beta a produsului Mediq și se pregătește pentru a finaliza procesul de acreditare la nivel european care va facilita atragerea mai multor clienți din România și în Europa.

„Inteligența artificială este una dintre tehnologiile cu creșterea cea mai rapidă în toate domeniile de activitate. În domeniul sănătății, AI se distinge de tehnologiile tradiționale prin capacitatea de a culege date, de a le prelucra și de a oferi utilizatorului final un rezultat mult mai clar ceea ce face ca potențialul AI în medicină să fie enorm. Acest potențial, alături de curajul și de capacitatea de inovare a echipei Synaptiq, ne face să avem încredere în ei și să-i susținem. Avem experiență în accelerarea start-up-urilor de tehnologie. Împreună cu Google for Startups și cu susținerea GapMinder VC, Tech Angels, SeedBlink, ROTSA și Bucharest AI, am realizat 100 AI Romanian Startups. Vom continua să susținem interesul pentru tehnologie și să consolidăm ecosistemul de investitori locali si regionali, mentori, absolvenți și antreprenori care lucrează împreună pentru a construi viitorul”, declară Cristian Dascălu, partener GapMinder VC & cofondator Techcelerator.

Compania Synaptiq a fost fondată de Dragoș Dușe, Mihai Căta, Mohsin Raza, Roxana Săbău și Diana Adrițchi. Întreaga echipă este formată din ingineri ori specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich, Bristol și Heidelberg.

GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.