FacebookTwitterLinkedIn

”Comportamentul de consum diferă foarte mult pe segmentele de clienți. Astfel, dacă ne referim la proiectele publice, 80% dintre constructori aleg în continuare cele mai simple și ieftine produse pentru proiectele de parcări, trotuare sau pieţe”, declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

În ceea ce priveşte evoluţia comportamentului consumatorului privat, fie că este vorba de proiecte comerciale sau rezidenţiale, se observă o schimbare majoră. Astfel, față de anii trecuţi, când pavelele erau alese în special în funcție de preț, astăzi orientarea se face în funcție și de alte aspecte, precum designul sau culorile.

„Acum, 70% dintre clienţii privaţi au început să prefere pavelele ce au prețuri medii și mari și sunt diferite din punct de vedere al  complexității sau culorilor produselor, cele high-end având prelucrări care le dau aspect antichizat, splitat, culori în mixuri sau cu nuanțe speciale, cum este albul, sau adaosuri de aditivi speciali”, a mai spus Sebastian Bobu.

Directorul executiv al Symmetrica a mai explicat că, în proiectele publice, nu se ţine cont în mod special de tipul de zonă amenajată sau de calitatea sau estetica produselor, în timp ce în proiectele private pavelele sunt alese şi în funcție de arhitectura clădirii. De asemenea, criteriul prețului cel mai mic persistă în zona proiectelor publice și comerciale

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Aceasta a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu. Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012) şi Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.