FacebookTwitterLinkedIn

„Poziţionarea geografică a celor două fabrici din Moldova, la Podu Iloaiei (Iaşi) şi Vereşti (Suceava), ne permite livrarea de produse pe pieţele învecinate din Republica Moldova şi Ucraina, fără a implica costuri ridicate de transport”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, un alt avantaj al companiei este faptul că are cea mai mare capacitate de producţie de pe plan local, astfel putând acoperi atât necesarul de pavele şi borduri din România, cât şi cerinţele de peste graniţe. În acest moment, în cele cinci fabrici ale Symmetrica sunt produse aproximativ 11.500 m de materiale zilnic.

„În ceea ce priveşte exporturile în Republica Moldova, negocierile au început în urmă cu câteva luni şi, din octombrie, am început să livrăm primele produse”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a mai declarat că primul contract în Republica Moldova vizează livrarea a aproximativ 30.000 de metri de pavele şi borduri, reprezentând circa 150 de tiruri, necesare reamenajării trotuarelor şi parcărilor din oraşul Ungheni. Întregul volum de produse va fi asigurat de fabrica din Podu Iloaiei, care are o capacitate de producţie de 2.000 m de produse zilnic.

Planurile de viitor ale Symmetrica vizează extinderea treptată şi în alte state învecinate. Astfel, în momentul de faţă, compania se află în discuţii pentru semnarea de contracte în Ucraina.

1,5 milioane de metri de pavaj şi borduri livrate pentru proiecte publice

În ceea ce priveşte proiectele desfăşurate în acest an pe plan local, Symmetrica a livrat în proporţie de 70% către proiecte publice. Astfel, în 2012 compania a furnizat pavele şi borduri pentru 50 de astfel de proiecte, în toată ţara, ajungând astfel la un volum de 1,5 milioane de metri de produse.

“În funcţie de specificul şi volumul lucrărilor, cele mai importante proiecte pe care le-am avut anul acesta au fost în oraşe precum Suceava, Bacău, Iaşi, Cernavodă, Cluj, Neptun, Galaţi, Focşani, Constanţa, Sibiu, Târgu Mureş etc. Acestea au vizat reabilitarea străzilor, trotuarelor şi a zonelor pietonale”, a mai adăugat Sebastian Bobu.

Conform acestuia, o parte din cantitatea de pavaj şi borduri livrată a fost montată chiar de către echipele de specialişti ale Symmetrica.

În ceea ce priveşte proiectele private, către care Symmetrica a livrat 20% din producţie, reprezentantul companiei susţine că cele mai multe contracte au fost semnate în domeniul comercial.

Astfel, printre cele mai mari proiecte desfăşurate în acest an se numără realizarea de accese auto şi trotuare la staţii de carburanţi Socar, Lukoil, la hypermarketurile Lidl şi Penny Market, dar şi în cadrul EuroMarket Iaşi .

Înfiinţată în 1994, Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011). In 2012, compania a deschis două noi unităţi de producţie, la Prejmer, judeţul Braşov şi la Şintereag, judeţul Bistriţa.

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.