FacebookTwitterLinkedIn

„Cu toate că piaţa de profil s-a menţinut, în 2013 am reuşit să înregistrăm o creştere a business-ului atât în valoare, cât şi în volum, ajungând la o cifră de afaceri de 68,1 milioane de lei (15,4 milioane de euro), comparativ cu 63,3 milioane de lei (peste 14 milioane de euro) în anul precedent”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Reprezentantul companiei a subliniat, de asemenea, că anul trecut compania a înregistrat şi o creştere uşoară a cotei de piaţă, la 24%, faţă de 22% în 2012.

Potrivit lui Sebastian Bobu, evoluţia Symmetrica a fost susţinută, în primul rând, de majorarea producţiei ca urmare a inaugurării celor două fabrici noi în 2012, la Prejmer (Braşov) şi Şintereag (Bistriţa), în 2013 compania ajungând la o capacitate de producţie de 11.500 m de produse pe zi, cea mai mare de pe piaţa românească. Mai mult, acoperirea geografică mare de care dispune compania a oferit posibilitatea livrării rapide, la preţuri competitive, atât în Moldova, Muntenia, Dobrogea, cât şi în Transilvania, Symmetrica acoperind peste 80% din teritoriul ţării.

De asemenea, printre alţi factori care au contribuit la dezvoltarea business-ului Symmetrica în 2013 se numără creşterea echipei de vânzări, dar şi diversificarea portofoliului prin lansarea unor noi game de produse.

În ceea ce priveşte mixul de produse vândute, în 2013 Symmetrica a înregistrat o creştere pe segmentul de borduri şi rigole, acestea ocupând un procent mai mare în totalul vânzărilor faţă de anii trecuţi.

Planurile Symmetrica pentru anul în curs vizează, în primul rând, menţinerea cotei de piaţă cel puţin la nivelul actual, dar şi îmbunătăţirea capacităţilor de producţie în vederea creşterii prezenţei la nivel teritorial.

“În condiţiile unei pieţe încă incerte este foarte dificil să facem estimări cu privire la evoluţia business-ului din acest an. În principiu, în 2014 ne propunem să atingem o cifră de afaceri asemănătoare celei de anul trecut, păstrarea nivelul actual de dezvoltare reprezentând o realizare pozitivă într-un context economic dificil”, a mai adăugat Sebastian Bobu.

În plus, în 2014 Symmetrica mizează pe un număr cât mai mare de proiecte, după ce în 2013 pe lângă lucrările din Iaşi, Cluj-Napoca, Bucureşti, Suceava, Bacău, Sibiu sau Ploieşti, compania a livrat peste 30.000 de metri de produse pentru un proiect extern ce a fost finalizat în Ungheni, Republica Moldova.