FacebookTwitterLinkedIn

„În acest moment, există semnale optimiste privind volumul de lucrări şi cantităţile de produse ce urmează a fi contractate pentru proiecte publice cu finanţare europeană. De asemenea, şi pe segmentul lucrărilor private – de tip rezidenţial şi comercial – vom asista la o creştere a cererii, dar nu la fel de mare precum în cazul proiectelor publice”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Acesta a subliniat că, totuşi, piaţa locală de profil se va menţine în acest an la nivelul lui 2012, atât în ceea ce priveşte valoarea cât şi volumul. În ceea ce priveşte proiectele mari către care Symmetrica a livrat produse în 2012, numărul acestora a ajuns la peste 60, din care 45 de proiecte publice, restul fiind proiecte private.

„În proiectele publice am livrat aproximativ 2 milioane de metri de pavele şi borduri, şi am colaborat fie cu mari companii de construcţii, fie direct cu atorităţile locale. Astfel, am reabilitat străzi şi trotuare în Suceava, Bacău, Iaşi, Botoşani, Cluj, Sibiu sau Galaţi”, a subliniat Sebastian Bobu.

Cu cinci fabrici pe piaţa locală, dintre care două inaugurate pe parcursul anului trecut, Symmetrica produce zilnic un volum total de 11.500 m de pavele şi borduri, fiind cel mai mare producător de pe piața românească de profil.

Înfiinţată în 1994, Symmetrica este o companie 100% românească. Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011). În 2012, compania a deschis două noi unităţi de producţie, la Prejmer, judeţul Braşov şi la Şintereag, judeţul Bistriţa.

Printre principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti.