FacebookTwitterLinkedIn

„În ultima perioadă am asistat la o creştere continuă a costurilor pentru materia primă (ciment, agregate etc.), dar şi pentru energie sau combustibil, şi estimăm că aceste majorări vor continua. În aceste condiţii vom fi nevoiţi să aliniem preţurile produselor noastre la nivelul pieţei, ceea ce înseamnă o creştere cu aproximativ 10%”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Acesta a subliniat că această decizie a fost luată pentru a asigura producerea de pavele şi borduri la aceeaşi calitate înaltă, dar şi pentru a asigura livrarea rapidă în orice colţ al ţării.

Află ce ţară este vizată de Symetrica pentru export

„Majorarea prețurilor pentru produsele Symmetrica este un proces natural ce vine după o perioadă în care am susţinut intern creşterile continue ale costurilor la materiile prime, energie sau combustibil”, a mai spus Sebastian Bobu.

Potrivit estimărilor sale, această modificare de preţuri nu va avea un impact negativ asupra volumului de vânzări al companiei. Astfel, Symmetrica mizează în acest an pe o uşoară creştere a cifrei de afaceri cu 5-10%, la o valoare de 16 milioane de euro.

Află de ce crede Sebastian Bobu că betonul şi asfaltul nu sunt bune pentru trotuare

Reprezentantul Symmetrica estimează că întreaga piaţă autohtonă de pavele şi borduri se va alinia tendinţei de majorare a preţurilor.

„Este inevitabilă o creştere generală a preţului pe metru deoarece costurile de producţie sunt apropiate pentru majoritatea jucătorilor din această industrie, iar materiile prime şi energia vor continua să înregistreze majorări”, a specificat Sebastian Bobu

Acesta a mai adăugat că majorarea preţurilor din următoarea perioadă nu va afecta foarte mult beneficiarii proiectelor în care sunt folosite aceste tipuri de produse.  Astfel, piaţa locală de profil va înregistra chiar un avans uşor al volumului în acest an, la 12,5 milioane de metri, faţă de 12 milioane de metri în 2012.