Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

Symmetrica a pavat trotuarele din Făgăraș pentru aproape 1 milion de lei

Symmetrica este aproape să finalizeze amenajarea trotuarelor din Municipiul Făgăraș, proiect care a fost demarat în luna martie a acestui an.
Foto proiect Fagaras (1)

Valoarea contractului ajunge la aproape 1 milion de lei. Pentru executarea lucrărilor compania a folosit peste 10.000 de mp de borduri și pavaj, produse în fabrica Symmetrica din Parcul Industrial Prejmer (județul Brașov).

Modelul de pavaj ales a fost Alegria antracit din gama Clasic, un produs cu un design și o compoziție gândite atât pentru zonele pietonale, cât și pentru cele cu trafic intens. În completare, au fost folosite borduri mici, de culoare gri, care trebuie să reziste la condiții meteo extreme și la uzură.

„Am câștigat acest contract în urma unei proceduri de achiziție publică, organizată de Primăria Municipiului Făgăraș. Experiența echipei care a întocmit documentația, precum și calitatea produselor noastre și-au spus cuvântul, în condițiile în care la licitație au mai fost înscriși alți cinci competitori”, a afirmat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.

Symmetrica nu este la primul proiect de acest tip. În ultimii ani, compania a amenajat trotuare și în localități precum Dorohoi, Bacău, Suceava, Iași, Comănești, Prejmer, Focșani sau Bistrița.

Având în vedere că anul acesta numărul lucrărilor realizate din investiții bugetare sau comunitare a scăzut semnificativ, cu peste 40%, dar, totodată, și avântul pieței imobiliare, Symmetrica s-a axat mai mult pe proiectele private. Acestea însumează, în acest moment, aproximativ 42% din businessul companiei, cu 10 puncte procentuale mai mult decât în anul 2015. Acestea sunt împărțite în proiecte rezidențiale, industriale și comerciale (28%) precum și persoane fizice (14%).

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, fiind înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999, la Vereşti (judeţul Suceava), urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei (judeţul Iaşi, 2010), Bolintin Vale (în apropiere de Bucureşti, 2011), Prejmer (județul Braşov, 2012) şi Cociu (în apropiere de Bistriţa-Năsăud, 2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii