FacebookTwitterLinkedIn

Sistemul Hyperloop dezvoltat de Swisspod va fi capabil să transporte pasageri și mărfuri de la Geneva la Zurich în doar 17 minute sau de la New York la Washington DC în doar 30 de minute, mai repede decât un avion și doar cu o fracțiune din emisiile de carbon.

Această inițiativă va pune în mișcare inovația în domeniul transporturilor prin efectuarea unor serii de experimente pentru validarea ipotezelor care stau la baza funcționării sistemelor de transport de mare viteză. Instalația este prima de acest gen din Europa și reprezintă un catalizator pentru efortul global privind sistemele Hyperloop.

Infrastructura este construită într-o formă circulară pentru a simula o pistă infinită Hyperloop și pentru a putea găzdui o serie de condiții experimentale, precum diferite niveluri de presiune, viteză și lungimi ale traiectoriei. Swisspod a lucrat la proiectarea optimă a instalației, care este deținută și operată de Distributed Electrical Systems Laboratory (DESL), EPFL.

„Această colaborare reprezintă o oportunitate excelentă pentru Swisspod pentru a-și uni forțele cu colegii de talie mondială de la EPFL. Aducem în acest proiect o bună înțelegere a afacerii și inginerie de înaltă calitate pentru a dezvolta o soluție eficientă care va fi introdusă pe piață în patru până la cinci ani”, a declarat Denis Tudor, CEO și cofondator al Swisspod.

Prima activitate de cercetare ce se va desfășura aici va fi întreprinsă în cadrul proiectului LIMITLESS, care își propune dezvoltarea și validarea unui nou motor cu inducție liniară (LIM). Acest motor este o parte cheie a sistemului de propulsie Hyperloop. În scopul acestui proiect, Swisspod și EPFL își unesc forțele cu HEIG-VD, Școala de Inginerie și Management din Cantonul Vaud, Elveția.

Startup-ul Swisspod a fost fondat de doi multipli câștigători ai concursului SpaceX Hyperloop, Denis Tudor și Cyril Denereaz. Instalația constă într-o pistă Hyperloop „infinită”, utilizată pentru testarea și validarea noului și extrem de eficientului sisteme de propulsie al Swisspod.