FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit poliţiei, manifestanţii au aruncat cu pietre, sticle incendiare şi petarde. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene.

“Avem 278 de persoane reţinute. (…) Avem de-a face cu o manifestaţie clară de agresiune, aceşti oameni au venit să se bată cu noi”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliţiei din Varşovia Sylwester Marczak, citat de Reuters, transmite Agerpres.

Polonia a înregistrat vineri un record zilnic de 13.632 de cazuri raportate, în consecință autoritățile au decis sâmbătă impunerea de noi restricții, între care închiderea restaurantelor şi barurilor pentru două săptămâni.

Școlile rămân deschise pentru copiii până în clasa a treia, cei mai mari trecând la învăţământul online. De asemenea, vârstnicii pot ieşi din case doar în cazuri speciale.

În pofida restricţiilor care vizează şi adunările, sâmbătă au avut loc, separat, noi proteste împotriva deciziei Curţii constituţionale luate în această săptămână prin care se interzice aproape complet avortul. Pentru duminică erau prevăzute alte proteste în faţa bisericilor din toată ţara.