Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Surse Reuters: Majorarea de capital a UniCredit, de 13 miliarde de euro, se va încheia cu succes

Majorarea de capital a creditorului italian UniCredit, în valoare de 13 miliarde de euro, se va încheia cu succes, două surse din piața financiară au declarat pentru Reuters.
Unicredit_Italia

Investitorii pot să subscrie până joi la oferta în numerar, iar întreaga operațiune trebuie să se încheie până la 10 martie.

Una dintre surse a declarat că, probabil, întreaga ofertă va fi subscrisă.

Cea mai mare bancă din Italia, care are nevoie să strângă bani pentru a-și reconstrui baza de capital, după ce și-a curățat recent bilanțul sub conducerea noului director executiv, Jean-Pierre Mustier, a refuzat sa comenteze.

Apelul în numerar este în întregime garantat de către un grup de bănci și investitori care nu își exercită drepturile lor de a cumpăra acțiuni noi, astfel că se confruntă cu o diminuare a participației lor de mai mult de 70%.

UniCredit vinde actiuni noi la un preț de 8,09 euro, ceea ce echivalează cu o reducere de 38% a prețul acțiunilor, atunci când sunt excluse drepturile de subscriere.

Actiunile băncii au închis ședința de miercuri în scădere cu 2,07%, până la 12,3 euro, fiind aproximativ în conformitate cu ceea ce se întâmplă în sectorul bancar italian.

Acest lucru face foarte convenabilă exercitarea drepturilor de subscriere”, a spus una dintre surse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii