Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Surse Reuters: Eurobank dorește să vândă Bancpost unui partener strategic

Grupul elen Eurobank a angajat HSBC şi Mediobanca pentru a ajuta la identificarea unui „partener strategic” pentru subsidiara din România, Bancpost, scrie Reuters, citând propriile surse.
Expresul_de_Plati_Bancpost.JPG

Ţinta noastră este să finalizăm întregul proces în cel mult un an, începând de-acum”, a spus sursa Reuters, fără a da detalii legate de tipul tranzacţiei (n.r. – precum achiziționarea de către o bancă fără prezență în România, fuziunea cu altă bancă locală etc.).

Bancpost, înființată de statul român în 1991 și preluată de greci în 2003, avea active totale de aproape 2,5 miliarde de euro, la nouă luni în 2016, cu 5,7% peste cele din perioada similară din anul anterior, și un profit de 6,9 milioane de euro, printr-o reţea de 148 de sucursale.

Banca a ocupat locul 9 în topul băncilor locale, în 2015, cu o cotă de piaţă de 3%.

Banca din România este una dintre cele mai importante prezențe pe o piață externă pentru Eurobank.

Eurobank, a treia bancă din Grecia după active, este prezentă şi în Bulgaria, Serbia şi Cipru.

Grupul Eurobank, care este activ și în leasing, asigurări etc., deținea active totale de 68,2 miliarde de euro, la 30 ptembrie 2016. 

Băncile grecești importante caută să-și reducă expunerea în străinătate și să-și consolideze businessul central, în condițiile în care creditorii internaţionali le-au impus reducerea activelor pe care le deţin în alte țări. 

De astfel, în România, pe lângă Bancpost, grupul Natio­nal Bank of Greece (NBG) a anunțat că dorește să vândă Banca Românească, purtând deja discuții cu primii investitori.

De asemenea, în 2015, s-a disutat despre o posibilă vânzare a Piraeus Bank. Fondul ame­ri­can de investiţii J.C. Flowers era interesat, în contextul în care purta negocieri și pentru preluarea Banca Carpatica. Între timp, Banca Carpatica a fost prelaută de Patria Credit, fuziunea dintre cele două fiind programată pentru acest an.

În afara celor trei, altă bancă locală cu acționariat grecesc este Alpha Bank.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii