FacebookTwitterLinkedIn

În acest context, reprezentanții companiilor producătoare au cerut sprijinul guvernului pentru a le găsi cereri pentru stocurile nevândute, transmite AP, citată de Agerpres. Guillaume Gibault, fondatorul mărcii de lenjerie Le Slip Francais. Gibault este de părere că scăderea cererii pentru măştile franceze este rezultatul unei probleme de marketing şi distribuţie.

Măştile concepute special de compania sa pentru a putea fi spălate au înregistrat “o cerere foarte puternică în prima fază”, după care stocurile nevândute au început să se acumuleze în depozite. “Nu toată lumea ştia ce este disponibil în jur iar publicul nu era informat cu privire la ce să cumpere şi de unde să cumpere” a mai spus Guillaume Gibault.

După o întâlnire cu o delegație a reprezentanților din industria textila, Agnes Pannier-Runacher, secretar de stat în Ministerul Economiei a declarat pentru postul de televiziune RTL că obiectivul guvernului francez este acela “de a convinge marii cumpărători să facă trecerea de la măştile de unică folosinţă la măştile textile care pot fi reutilizate după spălare”.