FacebookTwitterLinkedIn

Conferința reprezintă primul pas dintr-o inițiativă privată mai amplă, SuperTeach, care își propune să schimbe sistemul de învățământ din interior sprijinindu-i pe profesori să devină factori ai schimbării prin programe de mentorat.

Conferințele SuperTeach își propun să inspire și să motiveze profesorii români care cred într-o schimbare pozitivă a sistemului de predare și învățare din România. Aceștia vor avea ocazia să cunoască antreprenori renumiți din România, oamenii implicați în proiect și profesioniști cu o experiență remarcabilă în educație.

Mai mult, profesorii vor putea să participe în paralel și la workshop-uri tematice menite să faciliteze o mai bună înțelegere a principiilor mentalității deschise, un instrument folosit la nivel internațional pentru dezvoltarea personală.

Aceste workshop-uri reprezintă o primă etapă din procesul de selecție a mai mulți profesori care vor beneficia ulterior de training-uri oferite de Institutul Arbinger, lider mondial în training-uri pentru schimbarea mentalității, reprezentat în România de Institutul Dezvoltării Personale.

In cadrul proiectului SuperTeach au avut loc până acum trei conferințe, la București, Iași, Sibiu, la care au participat peste 900 de profesori din toată țara. După conferințe, 25 de profesori au fost formați în programul „An Outward Mindset in Education”, organizat de Institutul  Arbinger din SUA prin Institutul de Dezvoltare Personală România. În aceeași manieră, după conferința de la Timișoara, organizatorii vor selecta și forma alți 25 de profesori în cadrul acestui programului.

„Ne dorim ca profesorii să ia contact cu alte domenii, să fie expuși la experiențe cât mai diverse din cultură sau antreprenoriat, să afle cum au reușit alți lideri din diferite domenii pentru a se inspira. Schimbarea trebuie să pornească de la propria persoană și din atitudinea lor față de ei în primul rând”, a spus Dragoș Anastasiu, unul dintre inițiatorii programului SuperTeach.