FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

1 l suc de roșii

2 linguri pastă de tomate

2 cepe mici

100 g ţelină rădăcină

2 morcovi mari

5 linguri ulei

50 g făină

100 g fusilli Baneasa

1 lingură zahăr

1 legătură pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Cureţi ceapa, ţelina și morcovii și le speli. Ceapa o toci mărunt, iar ţelina cuburi și morcovii felii mai groase. Pui uleiul într-o oală de patru litri, adaugi ceapa tocată, 100 ml apă și lași să se înăbușe și să se înmoaie. Adaugi făina dizolvată în apă, amesteci, și lași până se îngroașă și se albește puţin, dar fără să se prăjească. Torni sucul de roșii, amestecând energic, ţelina, morcovii și un praf de sare. Adaugi un litru de apă și lași să fiarbă  până când morcovii și ţelina s-au înmuiat. Dacă legumele nu s-au fiert și a scăzut zeama mai adaugi 500 ml de apă, pasta de tomate, zahărul și mai lași să fiarbă cinci minute, la foc mic. Fierbi pastele Băneasa conform indicaţiilor de pe ambalaj și le adaugi în supă. Oprești focul și condimentezi cu sare și piper. Pastele vor absorbi din supă și dacă nu vrei ca aceasta să fie groasă, pui o cantitate mai mică de paste. O servești caldă sau rece, cu pătrunjel verde tocat deasupra.