FacebookTwitterLinkedIn

pulpele unei găini mai grase de ţară
1 ceapă
1 rădăcină pătrunjel
1 felie ţelină; 2 morcovi medii
3 rotocoale fidea de casă Băneasa
2 cartofi medii
sare
piper

Mod de preparare

Speli pulpele de găină, le pui într-o oală cu puţină apă și le dai în câteva clocote. Le scurgi, le speli și le pui din nou la fiert în 3 l de apă. Lași să fiarbă până când carnea este pe jumătate fiartă, după care adaugi și legumele întregi (mai puţin cartofii) curăţate și spălate bine. Mai pui apă dacă scade foarte tare. Adaugi puţină sare și lași până când carnea și legumele sunt fierte bine.

Scoţi carnea și legumele din oală, strecori supa, o torni din nou în oală, adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, două căni de apă și lași să fiarbă până când cartofii sunt fierţi. Condimentezi cu sare și piper.

Cât timp fierbe supa, dezosezi pulpele de pui și tai carnea fâșii.

Pui fideaua Băneasa și mai lași să fiarbă maximum 5 minute.  Servești supa caldă, cu carne deasupra.