FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

1 bucată conopidă de 1 kg

1 ceapă medie

2 cartofi medii

2 morcovi

4 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline

200 ml smântână de gătit

1 l supă de pui (vită sau legume)

1/2 lămâie

50 g unt

1 linguriţă turmeric

sare

PENTRU SERVIT

smântână

năut prăjit sau crutoane

Mod de preparare

Speli legumele. Desfaci conopida în bucheţele și tai morcovii și cartofii cuburi și ceapa în patru. Așezi legumele pe o tavă cu hârtie de copt (inclusiv usturoiul cu coajă), le stropești cu uleiul de măsline și le amesteci. Le introduci în cuptorul încins și le lași până când morcovii sunt ușor de pătruns cu furculiţa.

Torni într-o oală supa și o dai în clocot, adaugi legumele (usturoiul îl cureţi de coajă), turmericul, lași să fiarbă un minut și oprești focul.

Introduci blenderul în oală și mixezi până obţii o cremă fină. Adaugi untul moale, smântâna lichidă, zeama de lămâie, sare și omogenizezi.

Servești supa caldă, cu năut prăjit sau cu crutoane deasupra și smântână dacă mai dorești.