Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Sunt pregătite instituțiile de învățământ pentru începerea anului școlar?

Aproximativ 80% dintre unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru deschiderea şcolilor, potrivit declarațiilor oferite de Ministrul Educaţiei, Monica Anisie.
 aboneaza-te
Monica Anisie

Ministrul Educației susține că majoritatea unităților de învățământ sunt pregătite în privinţa asigurării materialelor pentru combaterea îmbolnăvirii cu COVID-19, potrivit News.ro.

Din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educaţiei, aproximativ 80% din unităţile de învăţământ sunt pregătite, adică au aceste resurse. Este un proces continuu. Noi la momentul acesta, ieri la ora 13:00, când am avut videoconferinţa cu inspectori şcolari generali, aceştia asta au prezentat, că 80% dintre şcoli sunt pregătite cu tot ce le trebuie din punctul de vedere al resurselor şi materialelor pentru combaterea îmbolnăvirii“, a declarat Monica Anisie sâmbătă, într-o emisiune la B1 Tv.

Redeschiderea școlilor este una dintre ideile avansate de către premierul Ludovic Orban, începând cu data de 1 octombrie.

Precizarea pe care făcut-o premierul ieri este una venită din propunerile pe care le-am primit la Ministerul Educaţiei, la Guvern în această perioadă. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să fim sinceri, că sunt şi părinţi îngrijoraţi care consideră că ar trebui să amânăm deschiderea anului şcolar. (…) există documentul prin care începerea anului şcolar este prevăzută în 14 septembrie, a fost aprobat, Ordinul comun dintre ministrul educaţiei şi ministrul sănătăţîi şi în acel ordin este prevăzut şi un calendar (…) în funcţie de situaţia epidemiologică dar şi de specificul şcolii Consiliile de Administraţie din fiecare unitate de învăţământ fac o propunere către Inspectoratul Şcolar şi apoi în Comitetul Judeţean pentru Situaţîi de Urgenţă sau în Comitetul municipiului Bucureşti se ia o decizie. Acolo unde situaţia epidemiologică este gravă, putem începe în sistem online” a precizat Ministrul Educației.

Oficialul nu dorește să ofere scenarii ideale și respinge parțial ideea deschiderii școlilor în luna septembrie.

Până la data de 7 septembrie cred că m-aş hazarda dacă aş spune în mod clar care este scenariul. (..) Nu putem spune la nivel general, la nivel de ţară cum anume vă începe şcoala. (…) Trebuie să analizăm pe de o parte situaţia epidemiologică şi să nu îi expunem sub nicio formă pe elevi la îmbolnăvire. Pe de altă parte trebuie să privim şi specificul şcolii: are spaţiile necesare, are separatoare dacă nu există posibilitatea distanţării, are tot ce ăi trebuie în ceea ce priveşte dezinfectant, măştii“, a explicat ministrul.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii