FacebookTwitterLinkedIn

Asociația patronală HORETIM organizează proteste în București. Ei susțin că „situaţia cu care se confruntă acest sector de activitate este fără precedent” și acuză guvernul că adoptă măsuri „total disproporţionate” faţă de situaţia reală.

Mesajul președintelui HORETIM:

Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HoReCa prin măsuri total disproporţionate faţă de situaţia reală, astăzi fiind afectaţi în mod direct de aceste restricţîi nejustificate 400.000 de angajaţi, precum şi aproximativ 210.000 de angajaţi şi furnizori de produse, materii prime şi servicii. Ne dorim protejarea intereselor industriei ospitalităţii şi să îi sprijinim pe toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Timişoara doreşte să îşi poată întâmpina oaspeţii la fel de bine şi în viitor”, transmite preşedintele HORETIM, Corina Macri, conform comunicatului.

Industria HoReCa a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu aproximativ 70% faţă de primele şase luni ale anului 2019 şi a determinat suspendarea activităţii în cazul a peste 40% dintre operatori, potrivit Mediafax.