Cautare
, Staff

Industrie |
|

Sunimprof Rottaprint: Cererea pentru etichetele pe suport reciclabil a crescut cu 300% în primele șase luni ale anului, față de aceeași perioadă din 2017

Cererea companiilor din țară și din străinătate pentru etichetele pe suport reciclabil a crescut cu 300% în primele șase luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2017, conform datelor Sunimprof Rottaprint, tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive din România.
Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint

În perioada menționată, cele mai multe solicitări pentru acest tip de etichete au provenit de la clienții din Germania.  

Sunimprof Rottaprint realizează etichete autoadezive pe liner PET din anul 2012. Această tehnologie crește productivitatea procesului de etichetare, deoarece linerul PET este mai subțire și mai rezistent comparativ cu hârtia siliconată, folosită ca suport obișnuit. De asemenea, spațiul necesar pentru transportul și depozitarea rolelor de etichete scade cu cel puțin 10%, având în vedere dimensiunea mai mică a materialului.

Conform reprezentanților companiei, acest tip de etichete poate fi utilizat în orice industrie, inclusiv pentru utilajele clasice de etichetare. Prețul unei etichete pe suport liner PET este același ca al unei etichete pe suport obișnuit.

„Produsele eco-friendly sunt o prioritate pentru noi și căutăm opțiuni pentru a putea recicla o mare parte din deșeul pe care îl producem. La nivelul pieței, există tendința de a găsi soluții pentru a impacta cât mai puțin mediul în care trăim și aici ne putem gândi la tot lanțul de producție: realizarea materialelor, livrarea acestora la client, rezidurile care rămân după tipărirea etichetelor și după aplicarea acestora pe produs”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint.

 

Sunimprof Rottaprint are sediul în Apahida, jud. Cluj și deține patru centre logistice în România, în Timișoara, Brașov, Ilfov, Pașcani și două centre logistice în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 250 de angajați. În 2017, Sunimprof Rottaprint a livrat produse în 14 țări din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii