Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Sunetul timpului: expoziție Jaeger-LeCoultre în New York

Unul dintre cei mai vechi și mai respectați manufacturieri orologeri din lume, Jaeger-LeCoultre, organizează zilele acestea, la New York, expoziția intitulată Sound Maker, care oferă vizitatorilor ocazia de a afla cum poate fi timpul exprimat prin sunet.
benedictc.attendingjaeger-lecoultresoundmakerexhibitioninnyc2

Expoziția Jaeger-LeCoultre Sound Maker prezintă o selecție a unor piese orologere timpurii, cu sonerie, împreună cu diverse documente și materiale de arhivă, multe dintre acestea fiind dezvăluite publicului pentru prima dată.

Călătoria în universul Jaeger-LeColutre începe cu o piesă unică, cutia muzicală realizată de fondatorul companiei Antoine LeCoultre și tatăl său. Expoziția urmărește evoluția ceasurilor atât din punct de vedere tehnic, cât și artistic, de la ceasurile de buzunar până la cele de mână, cărora li se alătură câteva creații speciale de la Atelier des Métiers Rares.


Prezent la New York pentru a-și promova cel mai recent film, “The Power Of The Dog” (regizat de Jane Campion, premiată cu Oscar și Palme d’Or), actorul Benedict Cumberbatch, unul dintre prietenii Casei, a avut privilegiul de a vizita expoziția Sound Maker.

Pentru o notă suplimentară de autenticitate, L’Atelier d’Antoine, atelierul fondatorului, a fost relocat din Elveția în New York, oferind vizitatorilor ocazia de a interacționa la prima mână cu piesele cu sonerie ale casei LeCoultre. Asistați de un instructor și de un tehnician orologer, vizitatorii pot afla, pe parcursul unei sesiuni de 90 de minute, de ce ceasurile fac tic-tac și cum poate fi exprimat timpul prin sunet.

Pentru ca incursiunea în universul Jaeger-LeCoultre să fie completă, vizitatorii au la dispoziție câteva modele la scară mare pe care pot încerca să imite munca înalt calificată a maeștrilor orologeri ai casei.

Expoziția Sound Maker poate fi vizitată pe bază de programare și în grupuri de maxim șase persoane.

Una dintre cele mai vechi mărci orologere, Jaeger-LeCoultre este totodată și una dintre cele mai inovatoare. Înființată în 1833 în Le Sentier, Elveția, compania își are și astăzi sediul în aceeași localitate.

Jaeger-LeCoultre se mândrește cu cel mai subțire mecanism (1,38 mm grosime), cu un ceas care este cel mai apropiat de un perpetuum mobile, precum și cu dezvoltarea a peste 1200 de calibre proprii și peste 400 de patente înregistrate.

În 1953, la ceremonia de încoronare, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii avea la încheietură un ceas Jaeger LeCoultre Calibrul 101. Mecanismul ceasului conține 74 de piese a căror greutate totală nu depășea un gram.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii