Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Summitul G7: liderii europeni vor să adopte o strategie comună față de China

Liderii europeni care participă la summitului Grupului Celor Şapte (G7), în staţiunea balneară Carbis Bay (Anglia), susţin o linie clară împotriva Chinei, „un rival sistemic, un partener în mize globale şi un concurent”, declară surse din cadrul preşedinţiei Franţei pentru Reuters, conform News.ro.

Potrivit serviciilor președintelui Emmanuel Macron, europenii din cadrul Grupului Celor Şapte urmează să abordeze împreună cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, această „strategie comună” în cadrul summitului G7, notează News.ro.

Grupul celor Șapte este forumul internațional care reunește principalele economii avansate din lume. Acestea sunt Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite. Rusia s-a alăturat în 1998, creând G8, însă a fost exclusă în 2014, după ce a anexat Crimeea.

Este de așteptat ca Rusia și China să fie puncte de discuție la Summitul G7, pe fondul nemulțumirilor tot mai mari cu privire la acțiunile destabilizatoare ale Rusiei (și perspectiva unor sancțiuni mai dure) și politicile comerciale ale Chinei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii