Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Summitul NATO de la Bruxelles: Rusia și China sunt surse de îngrijorare

Rusia și China sunt în fruntea listei de preocupări pentru NATO, alături de noile amenințări în spațiu, atacurile cibernetice, terorism și ascensiunea regimurilor totalitare, este concluzia Summitului de la Bruxelles, care s-a încheiat cu o declarație de 45 de pagini, în care aliații și trasează liniile roșii de securitate, informează Radio România Actualități.
Nato,Flag,Waving,Against,Clean,Blue,Sky,,Close,Up,,Isolated

Rusia rămâne principala sursă de îngrijorare, iar președintele Klaus Iohannis s-a arătat mulțumit că NATO își consolidează flancul de est.

Klaus Iohannis: „Am evidenţia necesitatea ca procesul de consolidare a posturii Alianței de descurajare și apărare să vizeze cu precădere flancul estic ca întreg, în mod coerent, cu atenție specială pentru evoluțiile de securitate de la Marea Neagră. Alianța trebuie să dispună de forțele, structurile și capabilitățile necesare pentru a răspunde eficient amenințărilor cu care ne confruntăm în regiune”, conform Radio România Actualități.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a anunțat că l-a invitat pe președintele american, Joe Biden, în România pentru a continua discuțiile începute în 2015, când acesta a venit în țara noastră în calitate de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii