Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Summitul COP26 pentru climă, la final. Concluziile celor două săptămâni de negocieri intense

Două săptămâni de negocieri intense la conferinţa ONU pentru climă de la Glasgow au luat sfârşit cu un nou acord menit a reduce încălzirea globală.
COP26

Această înţelegere este prima în cadrul căreia se prevede clar reducerea folosirii cărbunelui, însă o intervenţie de ultim moment a Indiei a determinat modificarea sintagmei „reducere treptată” în „reducere etapizată”. La Glasgow s-a dat dovadă de destulă bunăvoinţă, însă conferinţa nu s-a putut încheia fără evenimente de ultim moment, transmite Rador.

Reprezentanţii Indiei au declarat că propunerea de reducere a folosirii cărbunelui este incorectă, în condiţiile în care ţara lor este atât de săracă. Alţi participanţi au venit cu argumente contrare, iar preşedintele COP26, Alok Sharma, a intervenit pentru a rezolva problema. El a format un comitet de superputeri, având în componenţă China, SUA şi UE, iar acestea au decis să modifice sintagma în „reducere etapizată” a folosirii cărbunelui.

Preşedintele summitului a subliniat faptul că acordul permite atingerea obiectivului de limitare a creşterii temperaturilor cu numai 1,5 grade Celsius.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii