FacebookTwitterLinkedIn

Vor fi absențe notabile la summit, între care președinții Rusiei și Chinei, această țară din urmă fiind principalul poluator al lumii. Discuțiile se anunță dificile și succesul summitului este incert în acest moment.

Între liderii celor mai bogate 20 de țări din lume, care tocmai s-au întâlnit la Roma, există neînțelegeri profunde în privința măsurilor ce trebuie luate pentru a opri încălzirea accelerată a planetei, notează RADOR.

Tensiunile apar când este vorba de măsuri concrete de eliminare treptată a combustibililor fosili, cum ar fi cărbune, gaze sau carburanți, care sunt responsabili de încălzirea planetei.

Liderii celor mai bogate state din lume vor discuta intens la Glasgow despre bani, atât despre costurile pentru economiile lor de eliminare a carburanților fosili, cât și despre pachete financiare de ajutorare a țărilor sărace. Acestea nu sunt aproape deloc responsabile de schimbările climatice, însă sunt printre cele mai lovite de efectele lor, care se văd cel mai bine în schimbările meteo din ultimii ani.