Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Summit-ul climatic de la Glasgow, la final: Peste 100 de țări vor adopta o declarație comună privind defrișările

Liderii mondiali reuniţi la summitul climatic al ONU de la Glasgow urmează să se angajeze să oprească defrișările până în 2030, potrivit Guvernului britanic, gazda conferinței.
impact asupra climei, schimbări climatice

Declarația comună va fi adoptată de peste 100 de țări care dețin 85% din pădurile lumii, inclusiv jungla amazoniană din Brazilia. De altfel, Guvernul brazilian, criticat pentru politica sa de mediu, a anunțat ieri obiective mai ambițioase, pentru a ajunge la neutralitatea carbonului până în 2050, transmite RRA.

De asemenea, India, al patrulea poluator mondial după China, Statele Unite și Uniunea Europeană, și-a precizat în sfârșit ținta pentru 2070, cu zero emisii nete de carbon.

Măsurile sunt considerate însă timide, după ce oamenii de știință au cerut acțiuni radicale pentru oprirea încălzirii globale accelerate, iar premierul Boris Johnson a avertizat în deschiderea summit-ului că omenirea este în pragul Apocalipsei.

„Se poate să nu ne simțim ca James Bond şi poate că nu chiar toți și arătăm ca James Bond, dar avem ocazia și avem datoria să facem din acest summit momentul în care în sfârșit umanitatea începe să dezamorseze bomba Apocalipsei”, a declarat premierul britanic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii