Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Summit UE, Sibiu 2019: Au început lucrările de amenajare între Aeroport și centrul orașului

Pe 9 mai, Sibiul va fi locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din Uniunea Europeană.
08 sibiu shutterstock_335354102

Summit-ul de la Sibiu va dezbate viitorul Uniunii Europene (UE).  În ultimii 10 ani, spaţiul comunitar a trecut printr-o criză financiară şi una a imigraţiei. Încă nu a încheiat Brexitul şi se confruntă cu ascensiunea formaţiunilor naţionaliste şi euro-sceptice. 

„Cred că pe plan strategic sunt două provocări extrem de importante: securitatea populaţiilor noastre şi prosperitatea lor. Sau promovarea unei creşteri verzi, pentru viitor, pentru că sunt provocările legate de schimbarea climatică, pe care nu putem să le negăm. Dar trebuie să dăm populaţiei o situaţie de prosperitate care corespunde aşteptărilor lor.

Cu toate acestea, avem şi nişte provocări precum migraţia, problemele de sănătate şi educaţie, dar numai prin creştere economică vom putea rezolva celelalte probleme. Acest lucru putem să îl facem numai dacă suntem în siguranţă, deci securitate şi prosperitate, şi probabil, prosperitatea în poziţia primă, pentru că există o anumită provocare pentru UE să atingă într-adevăr ţinta importantă pentru această creştere”, a declarat Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la București.

Primăria Sibiu anunță că vor începe din această noapte lucrările de amenajare a culoarului de deplasare între Aeroportul Internațional Sibiu și Piața Unirii a delegațiilor participante la Summit-ul European.

Administrația orașului îi asigură pe sibieni că lucrările vor fi efectuate pe timpul nopții, pentru a nu crea un disconfort conducătorilor auto. Amenajarea constă în delimitarea a două benzi, din cele patru disponibile, cu parapeți din material plastic.

Până în data de 9 mai participanții la trafic vor putea utiliza toate cele patru benzi, inclusiv acest culoar, restricțiile de circulație urmând să se instituie DOAR ÎN DATA DE 9 MAI, ÎNTRE ORELE 6 ȘI 20″.

Culoarul de circulație pentru delegații va funcționa în data de 9 mai astfel:

  1. Pe șoseaua Alba Iulia, de la Aeroportul Internațional Sibiu până la intersecția cu strada Turismului/strada Morilor, banda a doua a fiecărui sens de mers (cea de lângă axul drumului) va fi rezervată culoarului de deplasare a delegațiilor; ceilalți participanți la trafic pot folosi banda de lângă trotuar de pe fiecare sens de mers.
  2. Pe șoseaua Alba Iulia, de la intersecția cu strada Turismului/ strada Morilor până la intersecția cu str. Bastionului, culoarul de deplasare a delegațiilor se va amenaja pe sensul de coborâre actual. Banda utilizată în prezent pentru urcare rămâne la dispoziția participanților la trafic pentru circulația spre strada Dealului.
  3.  Pe strada Andrei Șaguna, de la intersecția cu strada Dealului/strada Bastionului până în Piața Unirii, culoarul delegațiilor oficiale se va realiza în contra sens, dinspre strada Morilor spre Piața Unirii, ceilalți participanți la trafic putând circula pe o singură bandă, dinspre bulevardul Victoriei spre strada Dealului.

Recomandarea Primăriei Sibiu

Pentru a evita blocarea traficului, chiar dacă aceste trasee nu vor fi închise circulației rutiere, reprezentanții administrației recomandă conducătorilor auto ca „în măsura în care este posibil și în funcție de direcția de deplasare să se aleagă rute ocolitoare”.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru corecta informare a acestora cu privire la restricțiile în trafic și devierile unor rute de transport public, măsuri necesare pentru buna desfășurare a Summit-ului din data de 9 mai, Primăria Sibiu și Poliția Locală au organizat un call center non-stop, cu tarif normal, la numărul 0269/208.978. Acesta va funcționa non-stop, în perioada 4 mai – 9 mai, ora 24.00. Sibienii pot obține informații, în timp real, 24 de ore din 24, cu privire la închiderile și restricțiile în trafic și parcare din perioada Summit-ului. Reamintim faptul că, pentru cei care utilizează mijloacele de informare electronice, Primăria Sibiu oferă informații cu privire la aceste restricții pe site-ul www.sibiu.ro, într-o secțiune specială pe homepage numită SIBIU SUMMIT INFO TRAFIC”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii