FacebookTwitterLinkedIn

Liderii grupului „frugalilor” din Uniunea Europeană ar fi dispuși să accepte un compromis cu privire la planul de relansare economică pe măsură ce negocierile intră în a patra zi, relatează Reuters și Les Echos.

„Negocierile dure tocmai s-au încheiat”, a notat pe Twitter premierul austriac Sebastian Kurz, precizând că „putem fi foarte fericiți cu rezultatele obținute. Negocierile vor continua în această după-masă”.

Liderii europeni urmează să se întâlnească din nou luni la ora 17:00 (ora României) iar negociatorii par în sfârșit încrezători că vor putea ajunge la un acord.

„O înțelegere este posibilă și o înțelegere este necesară”, a confirmat luni dimineața ministrul Economiei francez, Bruno Le Maire.

„Nu suntem acolo încă, lucrurile încă se pot nărui. Dar arată ceva mai bine față de momentele când credeam că totul s-a încheiat precum ieri noapte”, a declarat și prim-ministrul olandez Mark Rutte, liderul grupului „frugalilor”, adăugând că „acum avem un text foarte bun și impresia mea este că există un consens”.