FacebookTwitterLinkedIn

Primul pe listă este Bernanrd Arnault alături de familia sa, care controlează grupul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton, Loewe, Givenchy, Kenzo, Guerlain, Bvlgari,  între altele) și are 34,7 de miliarde de euro.

După Arnault, pe al doilea loc se află moștenitoarea imperiului de cosmetice L’Oreal, Liliane Bettencourt, a cărei avere se ridică la 30,9 miliarde euro, urmată de șeful grupului de lux Hermes, Axel Dumas cu o avere de 24,1 miliarde euro.

Pe al patrulea loc se află Gerard Mulliez, proprietarul lanțului de distribuție Auchan, cu o avere de 23 miliarde euro, urmat de proprietarul grupului aeronautic Dassault și familia sa, Serge Dassault cu 17, 5 miliarde euro.

Patrick Drahi, președintele oepratorului de telecomunicații Numericable, ocupă locul al cinci-lea cu o avere de 16,7 miliarde euro. Alain și Gerard Wertheimer și familia lor, frații care conduc Casa Chanel, cu o avere de 16,5 miliarde euro sunt clasați pe al șase-lea loc, fiind urmați de Francois-Henri Pinault, moșternitorul grupului Kering, cu o avere de 12,7 miliarde euro.

Locul al nouă-lea este ocupat de Vincent Bollore, care deține grupul de transport și media Bollore și are o avere de 11,140 miliarde euro.

Xavier Niel, creierul grupului Iliada, care, în ultimii 15 ani a revolutionat industria de telecomunicații din Franța, a ocupat ultimul loc pe lista miliardarilor din Franța, cu o avere de 16, 5 miliarde euro.

Averea totală din topul realizat de Challenges „Top 500 Averi” este de 460 miliarde euro în active, de zece ori mai mare față de cea acumulată în 1996, când revista a publicat primul top.

Averea cumulată a celor mai bogați oameni din România este de aproximativ 19,9 miliarde de euro, conform topului Forbes 500 Miliardari, din 2014.

Vezi cine sunt cei mai bogați oameni din România

Vezi cine sunt cei mai gogați oameni din lume