Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Suedia s-ar putea confrunta cu o recesiune mai gravă decât criza din 2008

Suedia, țara cu cea mai mare economie nordică, ar putea să se confrunte, în contextul pandemiei de Coronavirus, cu cea mai mare recesiune din istoria sa, chiar mai rea decât criza financiară din 2008, potrivit jurnaliștilor de la Bloomberg.
Suedia

Produsul intern brut va scădea cu aproximativ 4% anul acesta, potrivit economiştilor de la Swedbank. Această scădere ar putea atinge, din nefericire, chiar un procent de 8%, dacă şocul economic va împinge un val de companii în pragul falimentului. 

Este de aşteptat, de asemenea, ca şomajul să depăşească, în următoarele luni, 10% , „în ciuda unor stimuli fiscali fără precedent”, au mai  spus economiştii citaţi de Bloomberg.

Aceste previziuni arată cât de rapid răspândirea virusului a dat totul peste cap. În luna ianuarie, Swedbank estima că economia Suediei va avea o creştere de 1,4% în acest an.

Economia globală este blocată. Din această cauză, economia nordică, care se baza pe schimburi comerciale, se va confrunta cu o recesiune care va fi „mai de amploare şi mai rapidă” decât în perioada crizei financiare”, potrivit Swedbank.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii