FacebookTwitterLinkedIn

În timpul pandemiei, Suedia a fost singura țara care a decis să nu își blocheze economia. Prin urmare, în primul trimestru (T1) din 2020, în urma deciziei guvernului de a nu impune anumite reguli pentru a preveni răspândirea coronavirusului, PIB-ul a crescut, informează Mediafax.

Biroul de statistică al Suediei a raportat o creștetere a produsului intern brut, cu o rată anuală de 0,4% în primele trei luni ale anului. În comparație cu trimestrul precedent, PIB a crescut cu 0,1%.

Conform datelor Universității Johns Hopkins, până în prezent, în Suedia s-au raportat 35.727 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar numărul de decese a ajuns la 4.266. Statisticile demonstrează că numărul de infectări cu coronavirus și victime Covid-19 este cel mai mare în Suedia comparativ cu restul statelor nordice cumulat – Islanda, Norvegia, Danemarca și Finlanda.

Guvernul a recomandat suedezilor să continue lucrul de acasă dacă aveau posibilitatea și i-a sfătuit să păstreze distanța socială. Cu toate acestea, nu le-a fost impusă nicio regulă cetățenilor. Aceștia au putut merge în continuare în baruri și restaurante, iar elevii sub vârsta de 16 ani au continuat să meargă la școală.

Prin această strategie, Suedia încearcă să construiască imunitatea în masă  a populației, protejând în același timp categoriile cu risc crescut, precum persoanele în vârstă.